Returret
14 dages returneringspolitik på alle reservedele
14 dage

Du har ret til at returnere indenfor 14 dage efter modtagelse af dine Bildele

Se mere

Betaling

Følgende betalingsmetoder er tilgængelige i vores Bildele online butik

 • Køb auto dele og betal med kreditkort – MasterCard, Visa, American Express
 • Køb autoreservedele øjeblikkeligt online med straksoverførsel fra banken Trustly – Trustly netbank e-betalinger
 • Paypal tillader hurtig køb af bilreservedele – PayPal
 • Betal for autoreservedele i afdrag med Klarna fakturabetaling – Klarna Faktura
 • payments_bankseb_dk_alt_1 – Bankoverførsel

Se mere

Forsendelse

Når du har placeret din bestilling i vores bilreservedele butik, kan du vælge dit fragtselskab

DHL, GLS & UPS leverer bekvemt din reservedele bestilling til dit hus eller værksted
Gratis levering på bestillinger over 1300 kr.

Se mere

Danmark
 • euautoteile.de i Tyskland Deutschland
 • euautoteile.at i Østrig Österreich
 • euautoteile.ch i Schweiz Schweiz
 • euautopieces.fr i Frankrig France
 • euautopezzi.it i Italien Italia
 • euautorecambios.es i Spanien España
 • euautoczesci.pl i Polen Polska
 • euautopiese.ro i Rumænien România
 • euautoonderdelen.nl i Holland Nederland
 • euantallaktika.gr i Grækenland Ελλάδα
 • euautopecas.pt i Portugal Portugal
 • euautoonderdelen.be i Belgien België
 • euautodily.cz i Tjekkiet Česká republika
 • eualkatresz.hu i Ungarn Magyarország
 • eurobildelar.se i Sverige Sverige
 • euavtochasti.bg i Bulgarien България
 • euvaraosat.fi i Finland Suomi
 • euspares.co.uk i Storbritannien United Kingdom
 • euavtodeli.si i Slovenien Slovenija
 • euroautodiely.sk i Slovakiet Slovensko
 • euautoosad.ee i Estland Eesti
 • euautodalys.lt i Litauen Lietuva
 • euautodalas.lv i Letland Latvija
 • euautodeler.co.no i Norge Norge
0,00 kr. #
11-4875
Registrer
Log pa

Indtast din e-mail adresse og kodeord

Glemt adgangskode?

Har du ikke en konto på EUautodele.dk? Registrer dig nu på mindre end 1.5 minutter

0,00 kr. #
11-4875
EUautodele.dk - Suport
×
×

Generelle vilkår og betingelser

Salgs-, leverings-/ og betalingsbetingelser


1. Leverandør og aftalepartner

Din aftalepartner ved alle bestillinger på vores hjemmeside er

AUTODOC SE
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berlin
Е-mail: [email protected]
Hjemmeside: www.autodoc.dk
Direktion: Dmitri Zadorojnij (administrerende direktør), Lennart Schmidt (Finansdirektør)
Bestyrelsesformand: Alexey Kletenkov
CVR-nr.: DE260634589
Handelsregister: HRB 247677 B, Byretten i Berlin (Charlottenburg)

2. Gyldighedsområde og aftale genstand

2.1 Følgende almindelige forretningsbetingelser (”AFB”) gælder for kontoregistrering og alle køb af varer fra slutbrugere (”dig”) via online-shoppen www.euautodele.dk.

2.2 Disse AFB gælder udelukkende for aftaleforholdet mellem dig og os. Dine AFB er heller ikke en kontrakts bestanddel, medmindre vi udtrykkeligt gør indsigelse mod dets indbefatte lse.

2.3 Disse almindelige forretningsbetingelser kan på ethvert tidspunkt hentes på adressen www.euautodele.dk/handelsbetingelser og kan udprintes.

3. Registrering

3.1 En registrering er påkrævet for indkøb i online-shoppen. Denne kan foretages i forbindelse med bestillingsprocessen, men også uafhængigt af en bestilling. Efter foretaget registrering opretter vi en konto til dig, via hvilken du selv kan administrere dine kundedata så som leveringsadressen.

3.2 Kun enkeltstående fuldt myndige, fysiske personer (dog ikke f.eks. familier eller ægtepar sammen), juridiske personer og personselskaber kan registrere sig. Denne forudsætning gælder ligeledes for gennemførelse af bestillinger. Hvis der foretages en registrering af et firma som kunde, indestår den pågældende person, at denne er berettiget til at repræsentere firmaet.

3.3 Du skal ved registrering af din konto angive dit navn, din fakturerings- og leveringsadresse, dit telefonnummer og din e-mail adresse og vælge et password (i det efterfølgende ”adgangsdata”).

3.4 Du giver et bindende tilbud på indgåelse af aftalen via konto-registreringen, idet du
sender den udfyldte registreringsformular. Forud for den endelige afsendelse af registreringsformularen får du vist en sammenfatning af dine indtastninger. Du kan korrigere indtastningsfejl ved at navigere tilbage i browseren og ændre de pågældende indtastninger.

3.5 I fortsættelse af den fuldstændige registrering sender vi dig en velkomst-e-mail. Kontoregistreringen afsluttes ved din modtagelse af denne e-mail.

3.6 Du indestår for, at de oplysninger, som du har givet os ved registreringen, er korrekte og fuldstændige. Hvis du giver urigtige eller ufuldstændige oplysninger, er vi berettiget til at opsige og slette din konto uden varsel. Du forpligter dig til uopfordret og omgående at informere os om alle fremtidige ændringer af de data, som du har angivet i forbindelse med registreringen.

3.7 Kontoen kan opsiges i henhold til betingelserne i punkt 12. Dine personrelaterede data slettes så omgående, såfremt vi ikke længere må eller skal opbevare dem i henhold til lovmæssige forskrifter. Nærmere om dette kan ses i vores databeskyttelseserklæring.

3.8 Du er under ingen omstændigheder berettiget til at videregive dine adgangsdata og specielt dit adgangs-password til tredjemand. Hvis tredjemand alligevel får adgang til din konto, eller du har anden dokumentation for misbrug af din konto, skal du omgående informere os om dette og ændre dine adgangsdata.

3.9 Man har ikke krav på registrering og deltagelse i online-shoppen. Du er ikke berettiget til at registrere dig flere gange på www.euautodele.dk.

4. Indgåelse af købsaftale

4.1 Indgåelse af en aftale om køb af et produkt foregår som følger:

4.1.1 For at starte bestillingsprocessen skal du først anbringe den ønskede vare i varekurven ved at klikke på den pågældende knap.

4.1.2 Inden bestillingen af indholdet i varekurven endegyldigt afsendes, vises det samlede indhold af bestillingen en gang mere. Du kan her endnu en gang ændre din bestilling. Efter indgåelse af aftalen gemmes dine bestillinger hos os, og du kan så efter afslutning af bestillingsprocessen ikke længere hente dem frem. Du bedes derfor grundigt kontrollere din bestilling, inden du klikker på ”Køb nu”-knappen.

4.1.3 Ved betalingsmåder, som ikke er forbundet med din omgående betaling, afgiver du et bindende tilbud på indgåelse af en købsaftale, idet du i varekurv-oversigten klikker på knappen ”Køb nu”. Sammensætningen af produkterne i online-shoppen er ikke et bindende tilbud om indgåelse af aftalen. Vi bekræfter modtagelse af bestillingen pr. e-mail. Ved bekræftelses-e-mailen drejer det sig endnu ikke om godkendelse af dit tilbud. Købsaftalen kommer først i stand ved forsendelsesbekræftelsen. I tilfælde af, at du betaler den afgivne bestilling med en SEPA-overførsel af købsprisen til vores bankkonto (betalingsmulighed ”Forudbetaling”), gælder forsendelsesbekræftelsen ikke som vores godkendelseserklæring, men derimod en ordrebekræftelse, som vi ligeledes forlods fremsender pr. e-mail.

4.1.4 Ved betalingsmåder, som er forbundet med en omgående betaling fra dig (som f.eks. PayPal, straksoverførsel osv.), gælder vores tilbud allerede ved sammensætning af produkterne på www.euautodele.dk. Du godkender dette tilbud om indgåelse af en købsaftale ved at klikke på knappen ”Køb nu” i varekurv-oversigten.

4.1.5 Du kan printe dine bestillingsdata umiddelbart efter afsendelse af din bestilling. Hvis du vil se dokumenterne til dine bestillinger igen, bedes du henvende dig til os pr. e-mail eller telefon. Vi sender dig gerne en kopi af dine bestillingsdata.

4.2 Ændringer i en bestilling kan foretages, inden den forlader vores lager eller overdrages til et speditionsfirma (altså forud for tildeling af et forsendelsesnummer og fremsendelse af forsendelsesbekræftelsen pr. e-mail). Dine lovmæssige garantirettigheder og fortrydelsesretten bliver ikke berørt af dette.

4.3 Vi forbeholder os desuden ret til at annullere aftalen, hvis varen uden vores selvforskyldte medvirken ikke er på lager hos en omhyggeligt udvalgt og pålidelig leverandør (forbehold for selv levering). I et sådant tilfælde forpligter vi os til omgående at informere dig om, at varen ikke er til rådighed, og omgående at tilbagebetale eventuelt erlagte betalinger.

5. Ombytningsvarer

5.1 Ombytningsvarer er varer, som er belagt med en pantværdi i bestillingsoplysningerne (f.eks. generator), som du skal betale i tillæg til købet. Efter modtagelse af en ombytningsvare bedes du sende den defekte, komplette, brugte del fra din personbil tilbage til os og meddele os din bankforbindelse, så den betalte pantværdi kan betales tilbage til dig. Brugte bildele skal fremsendes til os på din regning.

5.2 Du bedes ved bremsekaliber, servostyringer og servopumper sørge for fuldstændig udtømning af væsker. De brugte dele skal være i en behandlings egnet tilstand. Brugte dele må ikke have brister.

5.3 Hvis brugte dele sendes tilbage, som har brud i kabinettet, et brud i kardanakslen eller forskelle i strømstyrken / effekten, kan der ikke betales erstatning af panten.

5.4 Ombytningsvarer er for eksempel:
Servopumpe
Styretøj
Starter
Generator
Bremsekaliber
Drivaksel
Indsprøjtningsdyse
Højtrykspumpe
Batteri

6. Forsendelse og levering

6.1. Forsendelsesomkostninger indenfor Danmark

Ved bestillinger med en vareværdi under 1300,00 kr. tillægges forsendelsesomkostninger på 79,00 kr.. Med en vareværdi fra 1300,00 kr. ( undtaget er forsendelser til udlandet og særlige forsendelser - overstørrelse - volumengods, ombytningsdele og dæk) bortfalder forsendelsesomkostninger.

Ved betaling med PayPal, kreditkort, Klarna regning, forudbetaling eller straksoverførsel (MobilePay) forfalder ingen transaktionsgebyrer for dig.


Leveringsomkostninger til øer og regioner

Færøerne (DK) 155,00 kr.
Grønland 155,00 kr.
Bornholm 115,00 kr.

Forsendelsesomkostninger udenfor Danmark:

De oplistede forsendelsesomkostninger er gældende uafhængig af vareværdien og skal altid betales.

Lande:

79,00 kr. til Danmark

Tillæg for volumengods

Tillæg gælder for følgende produkter (overstørrelse - volumengods):
Batteri, katalysator, manifold, lydpotte, sportslydpotte, dørpanel, skærm, brændstoftank, sidepanel, spoiler, anhængertræk, frontpanel, motordæksel, motorrumsisolering og kofanger.


Fragtpriser på overdimensioneret gods i Danmark udgør: 660,00 kr.


Levering af overdimensioneret varer i Tyskland:

1) Ved forsendelse af manifold, katalysator, lydpotte, sportslydpotte vil et tillæg på 39,00 kr. blive opkrævet.

2) For forsendelse af batteri, skærm, dørpanel brændstoftank sidepanel, spoiler og kofanger holdere tillægges et volumengods gebyr på 78,00 kr.

3) For frontpanel, anhængertræk, motordæksel, motorhjelm motorrumsisolering og kofanger vil der ved forsendelse indenfor Danmark blive tillagt et gebyr på 117,00 kr. Ved


Forfaldne volumengods gebyr ved forsendelse til andre lande:
Belgien: 210,00 kr.
Bulgarien: 792,00 kr.
Estland: 745,00 kr.
Finland: 241,00 kr.
Frankrig: 287,00 kr.
Grækenland: 1094,00 kr.
Holland: 210,00 kr.
Italien: 365,00 kr.
Letland: 753,00 kr.
Litauen: 753,00 kr.
Luxembourg: 210,00 kr.
Polen: 443,00 kr.
Portugal: 869,00 kr.
Rumænien: 807,00 kr.
Schweiz: 210,00 kr.
Slovakiet: 241,00 kr.
Slovenien: 698,00 kr.
Spanien: 853,00 kr.
Sverige: 761,00 kr.
Tjekkiet: 163,00 kr.
Ungarn: 683,00 kr.
Østrig: 210,00 kr.


Volumengods tillægget gælder per artikel.


Vær opmærksom: Forsendelse til andre der ikke er oplistet her , er ikke mulig.

Alle angivne priser er indeholdt den lovpligtige moms, tillagt 25%.

Leveringstid:

Tilgængelig

betyder, at produktet er på lager. Produkter med denne status sendes indenfor 1-2 dage efter modtagelse af betalingen.


Utilgængelig

betyder, at produktet ikke kan bestilles. Det er udsolgt eller taget ud af sortimentet. Du kan bestille et lignende produkt fra en anden producent. For at gøre dette tryk venligst på knappen "Vis erstatningsprodukter".

Leveringstiden afhænger af om produktet er på lager. Tjek venligst lagerstatus på siden, hvor det aktuelle produkt befinder sig. Du kan finde oplysninger om eventuelle toldsatser her.

Ingen levering på helligdage.

6.2. Yderligere mulighed "Bestil sikkert":

Med den ekstra mulighed "Sikker bestilling" har du mulighed for at udvide den lovlige fortrydelsesret. Gennem en billig fast pris på 39,00 kr. / ordre tilbyder vi dig inden for de første 100 dage fuld fortrydelse og gratis returforsendelse, uden at du behøver at give en grund. Med hensyn til behandlingen henvises til den lovbestemte fortrydelsesret. Denne mulighed kan bookes, hvis den tilbydes, i det sidste trin i bestillingsprocessen. Forudsætningen er, at produktet er i original stand og hverken er blevet beskadiget eller installeret. Bemærk venligst, at din lovbestemte fortrydelsesret hverken erstattes eller påvirkes af muligheden "Bestil sikkert".

KRAV TIL RETURNERING MED "SIKKER BESTILLING":

- Start returneringen på din personlige konto på www.euautodele.dk eller kontakt vores support.

- Send varen tilbage i originalemballagen og med fakturaen vedlagt.

- Reservedele må ikke være blevet brugt, beskadiget eller samlet.

Muligheden for sikker bestilling gælder kun for én returnering pr. ordre.

Når vi modtager reservedelen tilbage fra dig, bliver den omhyggeligt inspiceret. Hvis bildelen opfylder ovenstående kriterier, refunderer vi enten pengene eller erstatter den med en anden - alt efter hvad du foretrækker.

Vigtig meddelelse:

Vilkårene og betingelserne for Sikker Bestilling gælder ikke for voluminøse varer, gamle byttevarer og dæk. Desuden gælder vilkår og betingelser for Bestil sikkert ikke for produkter i dine andre ordrer, for hvilke denne mulighed ikke er valgt.

7. Risikoovergang, transportrisiko - For erhvervskunder gælder:

Risikoen for hændelig uheld og hændelig forringelse af varen overgår til dig ved forsendelse af varen, når varen er overdraget til den person, som skal stå for transporten, eller når varen har forladt vores lager med henblik på forsendelse. Afgørende er den tidligste begivenhed.

8. Modtagelse af varen/transportskader

8.1 Til forsendelse af din bestilling anvender vi blandt andet pakke posttjenester. Såfremt en vareleverance skulle ankomme beskadiget hos dig, beder vi dig gøre følgende: Såfremt det er muligt, påtaler du den beskadigede vare direkte til medarbejderen fra pakkepost tjenesten og dokumenterer grad og omfang af beskadigelsen. Dine garantirettigheder bliver ikke begrænset eller berørt af dette.

8.2 Du kan nægte at modtage en beskadiget vare. Du bedes kontakte os i tilfælde af levering af en beskadiget vare, telefonisk, pr. e-mail eller personligt på ovennævnte adresser. Du hjælper os så med at få gennemført vore krav over for pakkepost tjenesten og samtidig forbedre vores service over for dig.

9. Priser og betalingsmåder

9.1 Vi tilbyder dig forskellige betalingsmåder til betaling af de erhvervede varer. Du finder de konkrete betalingsmåder på den pågældende produktside.

9.2 Alle priser i vores online-shop er angivet i kr og inkluderer den lovpligtige moms. Alle priser er ab lager inklusive emballage og med tillæg af alle opståede forsendelses- og evt. efterkravs omkostninger.

9.3 Varens pris på tidspunktet for bestillingen er gældende og er angivet i bestillingsbekræftelsen, som du modtager pr. e-mail straks efter bestillingen. Hvis varer gemmes i varekurven, opdateres dens totalpris under bestillingsprocessen til den aktuelle dagspris.

9.4 Ved købsaftaler mellem dig og os forfalder det samlet beløb, som skal betales, inkl. forsendelsesomkostninger omgående. De er hermed indforstået med, at regningen/faktura udelukkende modtages i elektronisk form.

9.5

9.5.1. Kreditkort:

Når du har valgt kreditkort som din betalingsmetode, skal du venligst klikke på «køb». Derefter bliver du videresendt til en sikker side, hvor du kan vælge din kreditkorttype. Til sidst skal du indtaste dine gyldige kreditkortoplysninger og bekræfte betalingen. Beløbet bliver opkrævet fra dit kort efter du gennemfører din ordre.

9.5.2. PayPal:

Efter at du har sendt din bestilling, vil du blive omdirigeret til PayPal. Log ind og foretage betalingen. For at foretag en betaling via PayPal, skal du have en PayPal-konto. Der forfalder ingen ekstra gebyrer

9.5.3. Direkte betaling (Trustly netbank e-betalinger), kun for Danmark:

Ved kassen har du en mulighed for at vælge Trustly som betalingsmulighed, Indtast dit brugernavn og adgangskode til din netbank og bekræft betalingen. Du kan også bruge Mobile BankID: autentificerer dig selv med både Mobile BankID eller anden godkendelsesmetode.
Ordren bliver behandlet så snart vi modtager betalingen på vores konto. Normalt tager en overførsel op til 3 arbejdsdage

9.5.4. For betaling på regning gælder:

I samarbejde med Klarna tilbyder vi dig køb på regning som betalingsmulighed. Ved en betaling med Klarna skal du aldrig angive dine kontooplysninger og du betaler først, når du har modtaget varen. Levering til en leveringsadresse, som afviger fra
faktura adressen, er ikke mulig. Vi beder om din forståelse for dette.

Ved køb på regning med Klarna får du altid først varen, og du har altid en betalingsfrist på 30 dage. Yderligere oplysninger og Klarnas fuldstændige, almindelige forretningsbetingelser vedrørende køb på regning kan du finde her.

Databeskyttelseshenvisning Klarna

Klarna kontrollerer og analyserer forbrugerens kontaktoplysninger og plejer ved passende anledning at udveksle oplysninger med andre firmaer og kreditoplysningsbureauer (kreditvurdering). Hvis der ikke kan ydes kredit til forbrugeren, kan Klarna AB derefter nægte kunden Klarnas betalingsmåder og skal henvise til alternative betalingsmuligheder. Dine personlige oplysninger behandles i overensstemmelse med databeskyttelsesloven og videregives ikke i reklameøjemed til tredjemand. Her kan du læse mere om Klarnas databeskyttelsesbestemmelser.

9.6 Vær venligst opmærksom på, at man til en sikker betaling kan anmode om de dertil nødvendige identitetsdokumenter, oplysninger om din konto/dit kreditkort samt sammenligning med leveringsadressen. Dette er udelukkende for din sikkerheds skyld, hvor dine oplysninger overføres via en sikker forbindelse og ikke overdrages til tredjemand. Behandlingstiden for en bestilling kan i dette tilfælde blive forlænget. Såfremt de efterspurgte oplysninger ikke angives, annulleres ordren, og omkostningerne godtgøres på samme betalingsmiddel, som du har valgt ved din bestilling. I et sådant tilfælde afsendes varen ikke, og det tilbud, som du har afgivet, betragtes som afvist.

10. Forsinkelse/tilbageholdelsesret

10.1 Såfremt du er bagud med betalingen, forbeholder vi os ret til at fakturere dig for rykker gebyrer for nødvendige rykkere, medmindre du kan dokumentere over for os, at vi slet ikke har haft udgifter til rykkerne, eller disse er væsentligt lavere end de rykkergebyrer, som vi har gjort gældende. Rykkergebyrerne er 19,39 kr. pr. rykker. Såfremt rykkeren ikke i henhold til § 286 stk. i BGB (= tysk civillovbog) er overflødig, opstår der ingen omkostninger for dig for den første rykker.

10.2 Derudover er vi berettiget til at gøre renter på fem (5) procentpoints gældende over for forbrugere og over for firmaer på ni (9) procentpoints over den til enhver tid gældende basisrentesats.

10.3 Påstand om yderligere skader forårsaget af misligholdelse er ikke udelukket ved påstand om fremsættelsen af krav om rykker gebyrer og/eller rentekrav.

10.4 Modkrav, som tilkommer os, kan du kun lave en modregning eller gøre en tilbageholdelsesret gældende, hvis dit modkrav er ubestridt, der foreligger et retsgyldigt dokument, eller modkravet står i et gensidigt bebyrdende forhold til det pågældende krav.

11. Ejendomsforbehold

11.1 Til sikring af vores købspris fordring mod dig forbeholder vi os ejendomsretten til alle leverings genstande frem til fuldstændig købspris betaling er erlagt.

11.2 Du er forpligtet til at behandle de varer, som står under ejendomsforbehold, forsigtigt.

11.3 De varer, som står under ejendomsforbehold, må forud for fuldstændig betaling af de sikrede krav, hverken pantsættes til tredjemand eller overdrages som sikkerhed. Du skal uopholdeligt og skriftligt meddele os, hvis og såfremt tredjemand får adgang til varer, som tilhører os.

11.4 Hvis du er fabrikant, gælder følgende desuden:

11.4.1 Vi forbeholder os ejendomsretten til alle leverings genstande frem til fuldstændig afregning af alle vore nuværende og fremtidige krav fra købsaftalen og fra et løbende forretning forhold til dig (”sikrede krav”).

11.4.2 Såfremt den realiserbare værdi på vore sikkerhedsstillelser overstiger de sikrede krav med mere end 10 %, er vi forpligtet til at frigive sikkerhedsstillelserne på din anmodning. Vi træffer valget af de sikkerhedsstillelser, som skal frigives.

11.4.3 Din forarbejdning eller ændring af den leverede vare foretages altid for os. Hvis den leverede vare forarbejdes med andre genstande, som ikke tilhører os, får vi medejendomsret til den nye ting i forhold til værdien på den leverede vare (faktura-slutbeløb inklusive moms) til de forarbejdede genstande på tidspunktet for forarbejdningen. Det samme gælder for den vare, der er resultatet af forarbejdning, gælder i øvrigt det samme som for den vare, som er leveret med forbehold.

11.4.4 Hvis den leverede vare uløseligt blandes sammen med andre genstande, som ikke tilhører os, får vi medejendomsret til den nye ting i forhold til værdien på den leverede vare (faktura-slutbeløb inklusive moms) til de andre sammenblandede genstande på tidspunktet for sammenblandingen. Hvis sammenblandingen foregår på den måde, at din ting betragtes som hovedting, gælder det som aftalt, at du overdrager os andelsmæssig medejendomsret. Du opbevarer den derved opståede eneret eller medejendomsret for os.

12. Kontoens løbetid, spærring eller opsigelse

12.1 Aftalen om kontoregistrering indgås på ubestemt tid.

12.2 Du kan på ethvert tidspunkt opsige aftalen om kontoregistrering uden overholdelse af en frist.

12.3 Vi kan normalt opsige aftalen om kontoregistrering med en frist på to uger.

12.4 Retten til opsigelse uden varsel af en væsentlig årsag forbliver uberørt. Vi kan opsige aftalen om kontoregistrering uden varsel især når:

- du giver urigtige eller ufuldstændige oplysninger ved registreringen,
- du overtræder gentagne gange andre kontraktlige forpligtelser og heller ikke udelader ikke overtrædelsen, selv efter du af os er blevet opfordret til det.

12.5 Såfremt vi har opsagt aftalen, har du intet krav på oprettelse af en ny konto, heller ikke i et andet navn eller med en anden betegnelse.

12.6 Enhver opsigelse skal foretages skriftlig. Opsigelser pr. e-mail overholder skrifformen.

13. Garanti

13.1 For dine rettigheder ved tings- og retsmangler gælder de lovmæssige forskrifter, såfremt der ikke fastsættes andet i det efterfølgende.

13.2 Over for forbrugere forældes alle garantirettigheder ved nye ting inden for to år, ved brugte ting inden for et år fra risikoovergang.

13.3 I garantitilfælde er du efter eget valg berettiget til fremsættelse af et krav på fejludbedring eller levering af en fejlfri vare (efter opfyldelse). Såfremt den valgte måde for efter opfyldelse er forbundet med uforholdsmæssigt store omkostninger, begrænses kravet til den altid resterende måde for efter opfyldelse. Vi vil eventuelt gøre dig opmærksom på dette.

13.4 Såfremt du fremsætter krav på montage- og demontage omkostninger på et værksted med henblik på udskiftning af en ny del, som vi har leveret i forbindelse med ansvaret for tingsmangel, beder vi dig om at fremsende os de originale dokumenter, da værkstedsydelsen erstattes af os ved godkendelse som garantisag. Her skal du sørge for, at der på fakturaen kun er anført arbejde, som står i direkte sammenhæng med fejludbedringen (dvs. ingen fremmede ydelser på fakturaen). Desuden skal arbejdets værdi dokumenteres med opstilling af arbejdstimerne.

13.5 Over for firmaet som købere er ansvarlig for fejl ved brugte ting udelukket. Dette gælder ikke for grov uagtsomhed eller forsætlighed. Ved nye ting forældes garantikravet inden for et år efter risikoovergang.

13.6 Vi vil meget tydeligt henvise til, at følgende forhold ikke begrunder en tingsmangel, hvis de er årsag til fejl mønster:
- Naturlig slitage,
- uhensigtsmæssig anvendelse,
- manglende eller forkert vedligeholdelse af varen,
- uegnet eller uhensigtsmæssig anvendelse,
- fejlagtig montage, specielt hvis den bestilte del indlysende ikke er den passende,
- tilsidesættelse af anvendelses henvisninger,
- fejlagtig behandling.

14. Kontrol af nøjagtighed for pasform

Vi gør opmærksom på, at der på trods af al omhyggelighed i enkelte tilfælde kan forekomme fejlleverancer. Du er derfor forpligtet til forud for montage af en købsgenstand ved sammenligning med den udskiftede, originale del visuelt at kontrollere, om den bestilte del faktisk er passende til dit køretøj (f.eks. overensstemmelse mellem borehuller og samlinger). Hvis den indkøbte del tydeligt afviger i dimensioner, form eller materiale fra den udskiftede, originale del, bedes du først og fremmest kontakte os for videre afklaring, inden der foretages en montage eller en tilpasning eller restaurering (f.eks. lakering) af den indkøbte del. Dine garantikrav bliver ikke berørt af denne bestemmelse.

15. Producent garantier

Såfremt der er en bestemt produkt garanti, som du kan gøre brug af ud over garantiydelsen, anføres dette i den pågældende produktbeskrivelse. Denne garanti gælder kun for det pågældende produkt, og dine krav retter sig efter de pågældende garantibetingelser fra producenten og består udelukkende over for denne.

16. Sælgers hæftelse for skade erstatningsansvar

16.1 Vi hæfter ubegrænset for forsætlighed og grov uagtsomhed samt for skader på liv, legeme eller helbred.

16.2 I tilfælde af let uagtsomhed hæfter vi ved krænkelse af en væsentlig aftale forpligtelse. En væsentlig aftale forpligtelse i henhold til dette punkt er en forpligtelse, hvis opfyldelse er betinget af gennemførsel af aftalen, og hvis opfyldelse aftaleparten derfor normalt kan have tillid til.

16.3 Vi hæfter i tilfælde af punkt 16.2 ikke for manglende økonomisk gevist, tabt fortjeneste og indirekte skader.

16.4 Ansvaret i henhold til ovenstående punkt 16.2 er begrænset til den typiske og forudsigelige skade på tidspunktet for indgåelse af aftalen.

16.5 Ansvarsbegrænsningerne gælder ligeledes til fordel for vore medarbejdere, repræsentanter og samarbejdspartnere.

16.6 Et eventuelt ansvar for garantier, som er givet af os, og for krav på grundlag af produktansvarsloven forbliver uberørt.

16.7 Derudover er et ansvar fra vores side udelukket.

17. Online-tvistbilæggelse: Information i henhold til punkt 14 stk. 1 i forordning 2013/524/EU forbruger mægling

Til online-tvistbilæggelse (OS) stiller Europa-Kommissionen en platform til rådighed, som kan ses på http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Vores firma er principielt ikke villigtil og ikke forpligtet til at deltage i en tvistbilæggelse proces ved en forbrugermæglings myndighed.

18. Forbrugermægling: Information i henhold til § 36 i VSBG (= tysk lov om forbrugermægling)

18.1 Vi deltager ikke i en tvistbilæggelse proces ved en forbrugermæglings myndighed. Ligeledes kræver de lovmæssige forhold, at vi gør dig opmærksom på en forbrugermæglings myndighed, som er kompetent for dig:

18.2 *Allgemeine Verbraucherschlichtungsstelle des Zentrums für Schlichtung* e.V.,Straßburger Straße 8, D-77694 Kehl am Rhein, telefon: 07851 / 795 79 40, fax: 07851 / 795 79 41, e-mail: [email protected], internet: www.verbraucher-schlichter.de.

19. Afsluttende bestemmelser

19.1 For denne aftale finder tysk lovgivning med udelukkelse af FN-købeloven anvendelse. Dette gælder ved forbrugere ikke med hensyn til sådanne bestemmelser, som i henhold til den lovgivning, som ville være gældende uden denne klausul (altså normalt i det land, hvor forbrugeren har sin hovedbopæl), er tvingende anvendelige, og fra hvilke der ikke må afviges med en aftale.

19.2 Eksklusivt værneting for alle tvistigheder fra eller i forbindelse med denne aftale er Berlin, forudsat aftaleparterne er erhvervsdrivende, eller du ikke har et generelt værneting i Tyskland eller i et andet EU-medlemsland, eller har flyttet din faste bopæl til udlandet, efter disse anvendelsesbetingelser er trådt i kraft, eller bopælen eller det sædvanlige opholdssted ikke er kendt på tidspunktet for sagsanlægget.

19.3Vi er berettiget til at ændre eller tilpasse disse betingelser i aftalens løbetid med virkning i fremtiden, hvis dette bliver nødvendigt af en tvingende grund som eventuelt ændring af love eller retspraksis. Vi vil fremsende de ændrede betingelser til dig skriftligt forud for den planlagte ikrafttræden og henvise til de nye bestemmelser samt datoen for deres ikrafttræden. Samtidig vil vi give dig en passende, mindst fire (4) uger lang frist til din erklæring, om du accepterer de ændrede anvendelsesbetingelser for den videre anvendelse af ydelserne. Hvis der indenfor denne frist, som starter ved modtagelse af den skriftlige besked, ikke følger en erklæring, gælder de ændrede betingelser som aftalt. Vi vil ved fristens start separat gøre dig opmærksom på denne retsvirkning, dvs. retten til indsigelse, indsigelsesfristen og betydningen af din tavshed. Denne ændringsmekanisme gælder ikke for ændringer af parternes aftalemæssige, primære ydelse forpligtelse.

19.4 Ugyldigheden af enkelte bestemmelser berører ikke de øvrige klausulers bindende virkning.

19.5 Kontrakts sproget er tysk.

Berlin, 09.04.2021